Виж темите без отговор | Виж активните теми
Начало форум » Ново село » Новоселска Гъмза. Лозарство и винопроизводство.
Предишна тема | Следваща тема
| Автор |
Съобщение |
bondoff

Администратор
Регистриран на: Вто Апр 20, 2004 5:35 pm Мнения: 587 Местоположение: София
|
 Публикувано на: Пет Сеп 14, 2007 10:24 am |
|
гого байчелов написа: кажувай къ чъ почна гроздобер от 20 Синочка съ връвимо със найку ми по тилифон. И он такой ми кажа, къ чъ берамо на 21-ви
_________________ Антон Бондов - администратор Have a nice hackin' ! (в превод на новоселски - "Куде е ключ из беч!")
|
|
|
|
 |
Соня

Посетител
Регистриран на: Пон Авг 13, 2007 10:41 am Мнения: 16 Местоположение: Видин
|
 Публикувано на: Пет Сеп 14, 2007 11:45 am |
|
|
Да съгласна съм с вас, но тогава пускат да се бере кабарне и ракацители , а сега гъмзата.
|
|
|
|
 |
bzm

Нов
|
 Публикувано на: Пет Яну 04, 2008 8:50 am |
|
Случи ми се да се "мина"като си купих промоционална опаковка "Новоселска гъмза-Блу ривър"5 литра.Изненадата ми бе голяма,когато установих ,че са забравили да сменят етикета и да напишат ,че това е не вино ,а оцет.За салати е чудесен продукт. Някъде из форумите про4етох определение за Новоселска гъмза.Кубинска захар+дунавска вода=Новоселска гъмза.Всичко ми е ясно сега,тъй като кубинска захар няма отдавна,а водата в Дунава по обясними причини е кисела,та затова. 
|
|
|
|
 |
bondoff

Администратор
|
 Публикувано на: Пет Яну 04, 2008 9:48 am |
|
bzm написа: Случи ми се да се "мина"като си купих промоционална опаковка "Новоселска гъмза-Блу ривър"5 литра.Изненадата ми бе голяма,когато установих ,че са забравили да сменят етикета и да напишат ,че това е не вино ,а оцет.За салати е чудесен продукт. Някъде из форумите про4етох определение за Новоселска гъмза.Кубинска захар+дунавска вода=Новоселска гъмза.Всичко ми е ясно сега,тъй като кубинска захар няма отдавна,а водата в Дунава по обясними причини е кисела,та затова.  Ако знаеш колко си само прав  Последният път когато пих такова вино от 5-литрова туба, така бяха предобрили есенцията че... Вода, малко алкохол, малко танин, малко боя и доста есенция. И за оцет не ставаше, по-скоро приличаше на натурален сок отколкото на вино 
_________________ Антон Бондов - администратор Have a nice hackin' ! (в превод на новоселски - "Куде е ключ из беч!")
|
|
|
|
 |
bzm

Нов
|
 Публикувано на: Чет Яну 17, 2008 1:24 pm |
|
То на опаковката си пише:Блю ривар-синя река,ама аз :Новоселска гъмза,та Новоселска гъмза.Дадох го на едни "алкохолици" ама и те се плюнчиха с него 1 седмица. 
|
|
|
|
 |
lyden52

Постоянен
Регистриран на: Пет Авг 10, 2007 7:24 pm Мнения: 464 Местоположение: Варна
|
 Публикувано на: Вто Сеп 02, 2008 12:46 pm |
|
Излиза, че новоселската изба не изкупува от новоселяни произведеното от тях грозде, а идват от "Магура" и други места. Нещо не е както трябва, май. http://radio-focus.net/?s=6&do=n176458&PHPSESSID=n6858k8099254r9ur6jrsl5r62Цитат: “В Ново село гроздето се изкупува предимно от частни прекупвачи и от представители на “Магура”. За тази година все още е рано да се каже, дали “Магура” проявява интерес към продукцията”
_________________ Любка Денкова
|
|
|
|
 |
Blagoy

Проф.
|
 Публикувано на: Вто Окт 07, 2008 10:59 pm |
|
|
Вижте ми темата, която написах в раздела "Гроздобер" в темата "Гроздобер 2007"- там е моето мнение и информация относно въпросите ви. Може би трябваше да отворим и нова тема "Гроздобер 2008"!?
|
|
|
|
 |
bondoff

Администратор
|
 Публикувано на: Чет Окт 09, 2008 5:00 pm |
|
Ам отвори де 
|
|
|
|
 |
|