Виж темите без отговор | Виж активните теми
Начало форум » Родове и фамилии от Ново село » Интересувате ли се от родословното си дърво
Принтирай
Предишна тема | Следваща тема
| Автор |
Съобщение |
lubica

Нов
|
 Публикувано на: Сря Яну 27, 2010 10:23 am |
|
|
Здравей Lyben, аз също много се интересувам от моя новоселски ро Гаеви, чувала съм по нещичко до някъде. Можеш ли и на мен някакво родословно дърво да сътвориш. Майка ми се казва Ягода, баща Иван /той е от Нова Загора/, баща й е утит на 11.09.1944 г. в Сърбия и се казва Георги Георгиев Гаев с жена Люба, неговия баща, моя прадядо пак Георги с жена Гика, и до тук знам. Би ли нещо направила, ако има такава възможност, много ще съм ти благодарна. Любка
|
|
|
|
 |
lyden52

Постоянен
Регистриран на: Пет Авг 10, 2007 7:24 pm Мнения: 464 Местоположение: Варна
|
 Публикувано на: Сря Яну 27, 2010 11:51 am |
|
Любке, Род Гаеви е разработен до поколението на твоя прадядо и мога да намеря твоя клон. Така че ще можеш да видиш схемата и себе си на нея. Трябва ми малко време да го направя. Поздрави, Любка 
_________________ Любка Денкова
|
|
|
|
 |
danidancheva

Нов
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 10:12 pm Мнения: 5 Местоположение: с. Добростан, Родопите
|
 Публикувано на: Нед Фев 07, 2010 12:12 am |
|
Здравей, Любке! Успях да открия как да отговарям във форума Публикувам и тук съдържанието от личното съобщение: "Много благодаря за информацията. Мога да дам повече информация за братовчедите си, ако има нужда от попълване - вуйчо ми Максим има две дъщери - Дарина (омъжена за Калин, от София) и Олга (омъжена за Александър, от Русия); леля ми Теменужка има син Божидар (женен за Елена, от Минск) - те имат две деца, Вадим и Юлия - и дъщеря Ани (Детелинка) (омъжена за Жак, от Видин); баща ми (съпругът на Лиляна) се казваше Иван (от Градец, Видинско). Аз съм Даниела. Братът на дядо ми, Тодор, има внуци Светослав и Момчил (синове на Величко) и внучки Антоанета и Тошка (дъщери на Георги) Дядо ми и дядо Тошо са имали сестра, Надка, омъжена във Видин. Тя има двама синове - Боян и Георги. Боян има дъщеря Ирена (?). Следващият въпрос е как да открия роднини по линия на бабите - баба ми Надежда (Дона) Фуйкина и прабаба ми Ангелина Мозокова? Поздрави и благодарност! Даниела"
|
|
|
|
 |
lyden52

Постоянен
|
 Публикувано на: Нед Фев 07, 2010 12:14 pm |
|
|
Дани,
Евдона Фуйкина е от род Пунчеви с номер 133, който вече качих във Форума в темата за родовете. Там тя е 5-то поколение.
Ангелина Мозокова ще намериш в род Пупаланови, както ти писах, а допълненията ще направя по-нататък по твоята информация. Благодаря ти още веднъж.
|
|
|
|
 |
elsan7905

Нов
Регистриран на: Чет Авг 13, 2009 2:21 pm Мнения: 6 Местоположение: хасkово
|
 Публикувано на: Чет Фев 25, 2010 1:25 pm |
|
|
здравейте интересувам се от родословното дърво на майка ми Анна Ангелова Динкова с баща Ангел Кръстев Динков , дядо Кръсто Маринов Динков ( род. 1911 г.)и прадядо Марин Димитров Динков , от фамилията са и Атанас Д.Динков , Занко Д.Динков и Георги Д. Динков бабата на майка ми е Евдокия Ванчова от фамилия Боеви (род.1905г. ) само това имам като информация ,надявам се да ви послужи . .
_________________ Елена Петрова
|
|
|
|
 |
lyden52

Постоянен
|
 Публикувано на: Нед Фев 28, 2010 11:06 am |
|
|
Има фамилия Динкови с родоначалник Динко Буков, Църян дошъл от с. Гърла Маре, Влахия. Негов единствен син е Димитър, който имал синове Атанас, Занко, Марин и Георги. Твоята информация съответства на този род. Изглежда Марин е твой прадядо. Сега не съм добре със здравето и не мога да стоя дълго пред компютъра, за съжаление, но като се пооправя ще направя схемета на рода. Тя не е голяма, но все пак трябва време. За Марин моя дядо, който е правил родословието, не е посочил развитието на неговото семейство, така че ако изпратиш повече информация и за всички след Марин, в това число и жените на мъжете до твоето поколение, ще мога да направя по-подробно схема на твоя клон и ще я кача направо допълнена. Жената на Марин /1883-1935/ е Кръстена Фършогова.
|
|
|
|
 |
elsan7905

Нов
Регистриран на: Чет Авг 13, 2009 2:21 pm Мнения: 6 Местоположение: хасkово
|
 Публикувано на: Вто Мар 02, 2010 4:10 pm |
|
|
Благодаря ви за допълнителната информация и за схемата ,която сте направили на нашия род .Тия дни ще ви изпратя допълнителна иформация за др.членове от семейството.
Елена Петрова
_________________ Елена Петрова
|
|
|
|
 |
kem

Посетител
Регистриран на: Пет Мар 05, 2010 3:53 pm Мнения: 16 Местоположение: Видин
|
 Публикувано на: Пон Мар 08, 2010 11:21 am |
|
Здравейте! От доста време преглрждам форума, но тъй като не съм се регистрирал до сега в никой друг такъв, искам да започна с извинение към останалите участници, ако проявя непознаване на начина на ползването му (поне докато го поразуча  ). Радвам се, че има такива проучвания и поздравявам усилието на lyden52 за продължаването на това изследване, за което й пожелавам да намери достатъчно сили и информаация. Казвам се Кирил Мускичев. Роден съм през 1956 г. Тъй като след развод на родителите ми Евстати Георгиев Мускичев и Юлка Захариева Крагуева, аз съм отрастнал в семейството на майка си, родът Мускичеви (14), не ми е познат в подробности. Затова в схемата ми е трудно да се ориентирам. Ще се опитам да спомена това, което зная със сигурност. Моят баща е имал брат, Кирил (чието име нося). Двамата са синове на Георги Станков Мускичев и Иванка (Вануца)...не зная от кой род. Дядо Георги е бил фелтфебел и затова известно време е живял в Плевен. По назад в рода трябва да е бил Станко -баща на Георги. А напред, са синовете на баща ми от втори брак с Елена ... -Георги Евст. Мускичев (живеещ в Плевен) и Огнян Евст. Мускичев, живеещ в Ново Село. По моя линия родът се прекъсва, защото имам две дъщери Захарина и Христина, но продължава със сина на Георги в Плевен. Друг род, който ме интересува е този, по майчина линия -137 Крагуеви. В него има клон "Марин -Стана" ->"Трифун -Паска"->"Петър -Мара". Тук Петър има брат и това е моят дядо -Захари Трифонов Крагуев, баща на майка ми Юлка. Двамата братя са отгледани и наследили чичо си (от схемата "Гого - Мария". Доколкото зная, обаче съпругата на Гого се казваше Маргарита (Възможно е да е била втора такава).Родът чрез Петър продължава с Борис Петров Крагуев със съпруга Дочка (Не зная точно Евдокия или друго). със син Димитър Борисов Крагуев, живущ в Бургас и дъщеря Светлинка Борисова. По нататък нямам информация. Документи не съм срещал, но ако има интерес, бих описал какво зная и за други от публикуваните родове. Примерно, в рода Галови (62), линията "Цеко-Митра"-."Никола-Флоаря", продължението е - син, Спиридон Николов Галов, с втора съпруга Райна, следва син Бойчо със съпруга Павлина Но за да не разводнявам (което ми се струва, че правя), ще спра до тук. Радвам се, че има подобна тема, и ще гледам да я следя. Благодаря! И пропуснах днешния повод:Честит празник на всички дами!
_________________ Кирил Мускичев Од'ам муре нъ връкницу, къ тъ кликъ тъклич!
|
|
|
|
 |
Бойко

Посетител
Регистриран на: Пон Яну 14, 2008 2:01 pm Мнения: 18 Местоположение: София
|
 Публикувано на: Чет Мар 11, 2010 11:25 am |
|
kem написа: Здравейте! От доста време преглрждам форума, но тъй като не съм се регистрирал до сега в никой друг такъв, искам да започна с извинение към останалите участници, ако проявя непознаване на начина на ползването му (поне докато го поразуча  ). Радвам се, че има такива проучвания и поздравявам усилието на lyden52 за продължаването на това изследване, за което й пожелавам да намери достатъчно сили и информаация. Казвам се Кирил Мускичев. Роден съм през 1956 г. Тъй като след развод на родителите ми Евстати Георгиев Мускичев и Юлка Захариева Крагуева, аз съм отрастнал в семейството на майка си, родът Мускичеви (14), не ми е познат в подробности. Затова в схемата ми е трудно да се ориентирам. Ще се опитам да спомена това, което зная със сигурност. Моят баща е имал брат, Кирил (чието име нося). Двамата са синове на Георги Станков Мускичев и Иванка (Вануца)...не зная от кой род. Дядо Георги е бил фелтфебел и затова известно време е живял в Плевен. По назад в рода трябва да е бил Станко -баща на Георги. А напред, са синовете на баща ми от втори брак с Елена ... -Георги Евст. Мускичев (живеещ в Плевен) и Огнян Евст. Мускичев, живеещ в Ново Село. По моя линия родът се прекъсва, защото имам две дъщери Захарина и Христина, но продължава със сина на Георги в Плевен. Друг род, който ме интересува е този, по майчина линия -137 Крагуеви. В него има клон "Марин -Стана" ->"Трифун -Паска"->"Петър -Мара". Тук Петър има брат и това е моят дядо -Захари Трифонов Крагуев, баща на майка ми Юлка. Двамата братя са отгледани и наследили чичо си (от схемата "Гого - Мария". Доколкото зная, обаче съпругата на Гого се казваше Маргарита (Възможно е да е била втора такава).Родът чрез Петър продължава с Борис Петров Крагуев със съпруга Дочка (Не зная точно Евдокия или друго). със син Димитър Борисов Крагуев, живущ в Бургас и дъщеря Светлинка Борисова. По нататък нямам информация. Документи не съм срещал, но ако има интерес, бих описал какво зная и за други от публикуваните родове. Примерно, в рода Галови (62), линията "Цеко-Митра"-."Никола-Флоаря", продължението е - син, Спиридон Николов Галов, с втора съпруга Райна, следва син Бойчо със съпруга Павлина Но за да не разводнявам (което ми се струва, че правя), ще спра до тук. Радвам се, че има подобна тема, и ще гледам да я следя. Благодаря! И пропуснах днешния повод:Честит празник на всички дами! Здравей Кириле, Не се познаваме, а би трябвало. Имам добри спомени от твоя баща - чичко Евстати, уви отпреди трийсетина години. Доколкото имам спомени за родовите връзки между Мускичови и Янкови, забелязвам, че в родовата схема на Мускичови има празноти, но за съжаление не мога да бъда полезен с подробности.
|
|
|
|
 |
kem

Посетител
Регистриран на: Пет Мар 05, 2010 3:53 pm Мнения: 16 Местоположение: Видин
|
 Публикувано на: Чет Мар 11, 2010 12:27 pm |
|
rosene66 ,Здравей! Би ли постнал/а/ още малко информация за себе си? Ако си от потеклото на Жой, би трябвало да сме братовчеди... Иначе тук има известна информация, публликувана от lyden52: http://gallery.novoselo.org/albums/userpics/10173/137_Rod_Kraguevi.jpgИнформацията не е много пълна, впредвид, че е по отдавна създавана, но тук е мястото, където и ти можеш да бъдеш полезен/на/ със собствена информация. Бойко, здравей! Наистина би трябвало да се познаваме, макар, че баща ми беше много отворен към приятелите си човек и аз вероятно никога няма да имам толкова приятели, колкото той. Преди 30 г, аз често ходех у тях (знаеш, вероятно, че съм отраснал при майка си). Уважавам се с братята си от втория му брак. Ако си идваш понякога "конто съло", ще ми е приятно да се запознаем и лично. А родствената връзка чрез Керанови, /макар и доколкото разбирам фиктивна/, е по къса, но по другата ми -майчина линия. Но и там не съм много наясно. Все пак ми е интересно колко още мога да науча 
_________________ Кирил Мускичев Од'ам муре нъ връкницу, къ тъ кликъ тъклич!
|
|
|
|
 |
|