ФОРУМЪТ!

Ново село, Видинско
Дата и час: Вто Сеп 07, 2010 2:01 am

Начало форум » Родове и фамилии от Ново село » Родове и фамилии

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор
Търсене:
Съобщение

Постоянен
Постоянен
Аватар

Мнение Публикувано на: Нед Фев 07, 2010 12:04 pm 
Върнете се в началото  
Схемата на род Пунчеви с номер 133 е обща за двамата сина на Тъндаля - Пунчо и Найден и се намира в Галерията тук
http://gallery.novoselo.org/albums/userpics/10173/133_Rod_Punchovi.jpg

" Пунчо с кръстно име Илия е Тъндалев син и брат Найденов. Тук се поселва късно като бежанец от въстанията Берковско, Белоградишко, Видинско през 1850 год. Прави си къщурка в малко дворно място при съседи Сандул Ковров, Стоенчеви, Лунгул. Имотно слаби, та от овцевъдството изкарвали пари за издръжка. От полския имот изкарвали царевица колкото за качамак. Били са и риболовци, откъдето се снабдявали с риба за храна. Родът слабо се развил. В малкото дворище нямало място за още една къща, та Найден излиза и си прави къща в мерата, където развива своето семейство и домакинство. Обществена дейност не проявили. На ръст средни, с кестеняви коси и очи, нос, уста и брада нормални, вежди възрунтави, стройна снага, глави умерени. От Велковите синове някои бяха военнослужащи, шофьори. След смъртта на Пунчо жена му довежда втори мъж Агуш, който отраства заварените деца, та като порастнали се именували и Пунчеви и Аджови."

Из "История на Ново село - Част втора Родословие" от Ангел Денков

Профил WWW  

Нов
Нов

Мнение Публикувано на: Сря Фев 10, 2010 12:02 pm 
Върнете се в началото  
Има някакчо разминаване, но като уточня с майка ми, ще пиша повече подробности. Със сигурност Серги е пламенник на Дона и Веска (син на брат им Петър), Дона и Веска са дъщери на Атанас и Мария. Ванчо Маринков е бил съпруг на Веска, имат син Софрони. Баба ми Дона (по паспорт Надежда) е омъжвана само за Славчо Георгяшов.
Това засега, ако има още подробности от майка ми - ще споделя.
Поздрави и благодарности,
Даниела

Профил  

Постоянен
Постоянен
Аватар

Мнение Публикувано на: Сря Фев 10, 2010 12:56 pm 
Върнете се в началото  
Даниела, благодаря за сведенията. Нанесох поправки в схемата и ще почакам ако имаш още да отразя и тях.
Серги добавих по спомени на баща ми, който не беше много сигурен какъв е Серги на Веска.

Профил WWW  

Нов
Нов

Мнение Публикувано на: Пон Фев 22, 2010 9:26 pm 
Върнете се в началото  
Здравейте отново!
Няма други поправки, освен да добавим, че Серги има двама сина - Пламен и Росен, Росен има и деца, но не им знам имената...
До скоро!

Профил  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Иди на: